Gebreide poef van Christien Meindertsma

Christien Meindertsma heeft drie jaar besteed onderzoekt alle producten gemaakt van een varken. Bij sommige van de meer onverwachte resultaten waren: Munitie, medicijnen, fotopapier, hartkleppen, remmen, kauwgom, porselein, cosmetica, sigaretten, conditioner en zelfs bio-diesel.

Meindertsma maakt het onderwerp meer aanspreekbaar door het verminderen van alles aan de schaal van een dier. Na het overlijden, Pig aantal 05049 werd verzonden in delen over de hele wereld. Sommige producten blijven dicht bij hun oorspronkelijke vorm en functie, terwijl anderen dramatisch uiteen. In een bijna chirurgische wijze een varken wordt ontleed in de bladzijden van het boek – wat resulteert in een verrassende fotoboek, waar alle producten worden weergegeven op hun ware schaal (1:1).

Gebreide Poef

De gebreide poef is er in 3 maten. Elke poef wordt gebreid van de wol van 1 schaap en aan elke poef hangt een kaartje met informatie over de schaap en waar de wol van afkomstig is.

Gebreide poef bij de HEMA?

Een leuk weetje is dat er een tijdje geleden een vrijwel identieke gebreide poef te koop was bij de HEMA. De HEMA had echter geen toestemming gevraagd aan Meindertsma en daarom moest de gebreide poef al snel uit de schappen van de HEMA verdwijnen. De 2 daaropvolgende weken stond op de website van de Hema een banner met “Excuses aan Christien”.

Gebreide poef van Christien Meindertsma

Advertenties

One thought on “Gebreide poef van Christien Meindertsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s